Beste hoofdkussen voor buikslaper

De beste hoofdkussens voor als je op je buik slaapt

Slapen op je buik kan comfortabel zijn, maar het is echter de minst aanbevolen slaaphouding. Wanneer je een verkeerde kussen hebt, kan het volgens deskundigen zelfs leiden tot klachten in je nek, schouders en rug. Slapen op je rug of op je zij is gezonder. Wil je liever niet van slaaphouding veranderen, dan zijn we er om jou advies te geven zodat je zo comfortabel mogelijk kunt slapen en de kans op klachten zo klein mogelijk blijft.

Eerst vind je onze samengestelde lijst van de beste 3 hoofdkussens voor buikslapers. Daarna een koopgids met alles waar je op moet letten bij de keus van een kussen als je op je buik slaapt. Als laatste geven we ons aanbevolen keuze voor beste hoofdkussen voor buikslaper

De top 3

De beste buikslaap kussens

Val je vaak in slaap op je buik? Dan behoor je tot een select groepje buikslapers en kun je dus het beste voor een speciaal kussen voor buikslapers kiezen.

Wist je dat… Ongeveer 9% van de bevolking op de rug slaapt?

Een zacht, soepel en laag hoofdkussen is het meest geschikt voor een buikslaper. Verderop bespreken we meer in details waar je op moet letten als je op je buik slaapt. Daarnaast vergelijken we de verschillende kussens zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Hieronder vind je alvast de beste hoofdkussens voor buikslaper.

Kussen
Informatie
Shop
4.7/5

Beoordeling:
Beste voor buikslaper

Silvana comfort Rood kussen

Dit is het zachtste kussen van Silvana en is uiterest geschikt voor buikslapers. De Silvana Comfort Rood is gevuld met zachte synthetische vezelbolletjes (Comforel). Je kunt de vulling zelf doseren. De nekinkeping zorgt voor minder spanning op de nekwervels. Dit is hét ideale buikslaper kussen als je het ons vraagt.

Prijs: €69
4.7/5

Beoordeling:
Top drukverlaging

M-line Pillow You Roze kussen

Het Pillow You Roze kussen is ontworpen voor buikslapers en overige slapers met een smalle schouderbreedte. Het vormt zich naar de contouren van je hoofd en nek. Dit traagschuim kussen is zacht en 7,5 cm dik.

Prijs: €129
4.7/5

Beoordeling:
Top comfort

Emma Microfiber kussen

Comfortabel en ondersteunend, het Microfiber kussen van Emma bestaat uit zachte synthetische micro-elastische vezels met een fluffige gevoel. Je kunt de lagen verwisselen om de hoogte aan te passen.

Prijs: €79
Koopgids

Koopgids voor buikslapers

Buikslapers liggen het liefst plat op de buik, met het gezicht of naar links of naar rechts gekanteld. Zo comfortabel als slapen dat ook kan zijn, kan het ook gevaren met zich brengen als je het verkeerde kussen koopt. Hieronder lees je waar je op moet letten bij de koop van een kussen voor buikslapers. 

Waarom wordt op je buik slapen niet aanbevolen?

Laten we eerst beginnen door nog eens te vermelden dat liggen op je buik lichamelijke klachten kan veroorzaken. Er ontstaat veel spanning op de nekwervels en rugwervels doordat de nek continu naar links of naar rechts gedraaid is. Deze spanning kan juist tot klachten leiden. Op je rug of op je zij slapen wordt sterk aanbevolen.

Welke hoofdkussens zijn geschikt voor buikslapers?

Wil je of kun je niet van slaaphouding veranderen en slaap je echt het liefst op je buik, houd dan rekening mee met de volgende factoren bij het kopen van een kussen.

De stevigheid en hoogte van het kussen

Wanneer je op je buik slaapt, ligt je hoofd bijna op dezelfde hoogte als de rest van je lichaam (bij buikslapers is de afstand tussen het hoofd en het matras is klein tot verwaarloosbaar). 

Kies in ieder geval voor een kussen dat niet te dik en niet te stevig is, om te voorkomen dat jouw nek en rug een verkeerde of onnatuurlijk houding aannemen en scheef ten opzichte van elkaar komen te staan. Hoe hoger je nek is, hoe meer hij gebogen is, wat klachten en ongemak kan veroorzaken. De beste hoofdkussens voor buikslapers zijn daarom zachte kussens met een zo laag mogelijk vulling. Bovendien kun je het beste een vervormbaar en soepel kussen nemen zodat je het kussen naar wens in model kunt brengen.

Het beste buikslaper kussen is een (extra) zacht, soepel en dun kussen.

Wat is zacht precies? Zachtheid is subjectief. Het beste kun je kijken naar het vulgewicht als je niet zeker bent over de stevigheid. De beste optie is een kussen met beperkte (400g tot 600g) vulgewicht, zodat de nek- en ruggenwervels zo min mogelijk belast worden. Daarnaast worden kussens van meer dan 10cm afgeraden voor buikslapers.

Geschikte vulling voor buikslapers

Naast de hoogte en de stevigheid moet je ook kijken naar de geschikte materialen en vullingen van kussens. Wat is de beste vulling voor buikslaap kussens?

Ga voor een zacht materiaal dat gemakkelijk kneedbaar is.

Dons / veren vulling

Natuurlijke vullingen zoals een dons/veren combinatie zijn erg geschikt voor buikslapers. Ze zijn erg licht, zacht en kneedbaar waardoor je een hoog comfort ervaart. Dons verliest zijn elasticiteit en vorm niet naar verloop van de tijd. Ze zijn echter niet geschikt voor allergieën en kunnen wat prijzig zijn.

Synthetische vulling

Ben je allergisch voor dons dan kan een synthetisch kussen de ideale optie zijn voor jou. Ze zijn in alle maten en vormen te vinden. Kies natuurlijk voor een zacht vulmateriaal zoals polyester vezel. Vaak kun je de volume van de vulling naar wens aanpassen – zo kun je de zachtheid en hoogte kiezen die je prettig vindt. Bovendien zijn ze vaak ook een stuk goedkoper!

Traagschuim vulling

Traagschuim creëert een gevoel van “smelten” en vormt zich perfect naar je hoofd. Dit materiaal heeft een goede combinatie van zachtheid en ondersteuning. Let wel op de stevigheidsniveau en hoogte van het kussen.

Niet ieder dun en vervormbaar kussen van zacht vulmateriaal is geschikt voor buikslapers. Je zult ook rekening gehouden worden met andere factoren:

  • Hoe hard je matras is heeft ook een impact op hoe je slaapt, zeker als je een buikslaper bent. Met een te zacht matras krijg je een holle rug, wat ook tot klachten kan leiden.
    Een stevig matras wordt aanbevolen voor buikslapers. Op basis van je matras selecteer je een kussen dat de juiste hoogte en hardheid heeft om je lichaam goed te ondersteunen.

  • Veel buikslapers liggen met de armen gebogen bij het hoofd. Hierdoor kun je een vreemde houding aannemen. Met een schouderuitsparing of een schouderzone kun je er voor voorkomen dat je schouders te veel onder druk staan.

Kan als buikslaper zonder kussen slapen?

Sommige buikslapers kiezen er voor om zonder kussen te slapen. Dat kan, je zult zelf moeten bepalen wat het fijnst slaapt. We raden wel aan om een hoofdkussen te gebruiken, al is het maar voor comfort. Vaak kun je de pijnklachten die je door de buikhouding ervaart, voorkomen door een geschikt hoofdkussen te kiezen. 

Tip: leg eventueel een extra kussen onder je bekken, zodat je ruggenwervel in een rechte lijn blijft liggen terwijl je slaapt.

Aanbevolen

Het beste hoofdkussen voor buikslaper

Door het juiste kussen te kiezen, verminder je de kans op klachten en kan je zelfs je nachtrust verbeteren. Vind je het lastig om een weloverwogen keuze te maken welk kussen bij jou past? We raden het Silvana Comfort Rood kussen aan.

Zacht

De vulling is Comforel: zachte en soepele synthetische vezelbolletjes.

Dun

De vulling kun je zelf doseren en de hoogte hiermee bepalen.

Nekinkeping

De nekinkeping zorgt voor minder spanning op de nekwervels

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
Beoordeel deze post