Emma Kussen Review

Opbouw van het Emma kussen

Het Emma hoofdkussen is opgebouwd uit een drielaagse constructie van schuimmaterialen. Je kunt de samenstelling van lagen naar wens aanpassen door 1, 2 of alle 3 de lagen te gebruiken. 

Dit zijn de 3 lagen in het Emma kussen:

 • Hypergelschuim
  Voor een zacht gevoel en optimale ondersteuning.
 • Airgocell®-schuim
  De basis/kern van het hoofdkussen, biedt extra ondersteuning
 • Visco-elastisch schuim
  Drukverlagend, soepel en extra comfortabel


Het is erg handig dat je zelf kunt kiezen welke kant, en welke hoogte. voor jou het meeste comfort biedt. Voor ons was de mix van de drie lagen zoals hieronder weergegeven, de beste optie. Het kussen is zacht genoeg om zeer comfortabel te zijn, terwijl het je nek, hoofd en shouder goed ondersteunt.

Hieronder zie je precies hoe de lagen van het Emma kussen samengesteld zijn.

emma kussen opbouw
Emma kussen opbouw

De hoes is van goede kwaliteit, het bestaat uit 98% polyester en 2% elastaan. Dit vochtregulerend materiaal houdt je hoofd en nek aangenaam droog en koel. Je kunt de hoes afritsen en wassen op 60 graden in de wasmachine. Zo blijf je kussen fris en hygiënisch.

Voor wie is dit kussen geschikt?

Het Emma kussen is een universele hoofdkussen, dat geschikt is voor iedere slaper. Doordat je dit kussen in de hoogte en in samenstelling kan verstellen is dit kussen geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers.

slapen op emma kussen
Geschikt voor elk type slaper

Het hoofdkussen kan namelijk stevig of zacht zijn – je kunt het kussen omdraaien en zelf bepalen op welke kant jij het lekkerste slaapt. 

 • Zijslapers kunnen het Emma hoofdkussen goed gebruiken. De beste samenstelling is wanneer je alle 3 de lagen gebruikt. Dan is het hoofdkussen dik genoeg om je hoofd te ondersteunen.
 • Rugslapers kunnen het beste een laag uit het hoofdkussen halen om het kussen wat dunner te maken. Welke laag je er uit haalt, hangt van je voorkeur af. Haal de middelste laag als je van een zacht kussen houdt.
 • Buikslapers kunnen het beste maar één laag gebruiken, zodat je lighouding zo recht en natuurlijk mogelijk blijft. Kies dus tussen een van de drie lagen, op basis van je voorkeur aan hardheid.

Over Emma-matras.nl

Emma zorgt voor een echte zorgeloze slaapervaring en klantbeleving. De verkoop voorwaarden zijn uitstekend en er zijn vrijwel geen verborgen kosten.

Een kussen kopen is altijd lastig – het bevalt of het bevalt niet. Bij Emma zorgen ze er in ieder geval voor dat je het matras eenvoudig en risicoloos kunt uitproberen. Je kunt maar liefst 100 nachten proefslapen op dit hoofdkussen, met niet-goed-geld-terug garantie. Dat is 3+maanden om te beslissen of je het kussen wil houden of niet.

Niet helemaal tevreden? Stuur het matras gratis terug binnen de 100 nachten en je ontvangt het hele aankoopbedrag terug.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
Beoordeel deze post