Emma Microfiber Kussen Review

Opbouw van de Emma Microfibre

De Emma Microfibre is gemaakt uit twee lagen micro-elastische vezels (ook wel Microfibre of microvezels genoemd) van 100% polyester. Microvezels hebben een heerlijke fluffige en voelen erg zacht aan. Dit materiaal is zeer comfortabel en perfect aanpasbaar aan de vorm van je hoofd. 

De twee lagen verschillen in grootte: je hebt een dunne laag en een wat dikkere laag. Doordat er twee lagen zijn, krijg je de optie om het kussen naar wens aan te passen. Of je nou beslist om op alle twee de lagen te slapen of op één, je zult altijd dat heerlijke wolkerige gevoel hebben en genoeg ondersteuning hebben. Alleen de hoogte wordt dan aangepast.

De hoes bestaat ook uit 100% polyester met PeachTouch technologie. Dit zorgt voor meer nog meer zachtheid en een fluweel gevoel. 

Wat is het verschil tussen het microfibre kussen en het gewone kussen van Emma?

Beide kussens zijn zeker aan te raden, comfortabel, goed ondersteunend, wasbaar en in hoogte verstelbaar. Er zit wel een groot verschil tussen de twee: de vulling

Het gewone hoofdkussen van Emma bestaat uit traagschuim, terwijl het Microfiber kussen uit deze review bestaat uit microvezels. Het verschil voor de slaper ligt in het gevoel. Het Emma Microfibre voelt meer aan als een zacht, donzig hoofdkussen. 

Het traagschuim matras van Emma daarentegen voelt meer compact aan – je kunt dit kussen ook hard of zacht maken door de lagen te verstellen maar het geeft meer ondersteuning en veerkracht dan microvezels.

En ander unieke kenmerk aan het Emma Microfibre is dat je het gehele kussen (met tijk en al) gewoon kunt wassen. Stop het kussen op 60 graden in de wasmachine om het sprankelend schoon te houden.

Deze review gaat over het microvezel kussen. Heb je interesse in het traagschuim kussen van Emma, klik dan hieronder om de review te bekijken.

Voor wie is dit kussen geschikt?

Het Microfibre kussen van Emma voelt lekker zacht aan. Het fijne van het Emma Microfiber Kussen is dat je kan spelen met de lagen: zo kan je zelf bepalen hoe hoog jouw kussen moet zijn. Hierdoor is het geschikt voor de meeste slapers die houden van een zacht, donzig kussen.

Je hebt eigenlijk drie opties:

  • Gebruik de kleine laag
    Als je houdt van een donzig kussen, maar je geen liefhebber bent van dikke hoofdkussens kun je de kleine laag gebruiken. Dit biedt je comfort met voldoende ondersteuning, zonder de extra hoogte.

  • Gebruik de dikke laag
    Heb je liever een kussen dat niet te hoog of te laag is, gewoon ertussenin, dan kun je kiezen om de kleine laag weg te halen. De dikke laag geeft je een heerlijk knuffelig gevoel met goede ondersteuning.

  • De twee lagen
    Voor ons heeft dit de voorkeur – hierbij krijg je echt het gevoel alsof je hoofd op wolken ligt. Het kussen is wat hoger maar je hoofd zakt er heerlijk in. 

Over Emma-matras.nl

De verkoop voorwaarden en klantenservice van Emma zijn top. Geen kleine lettertjes, goede voorwaarden, een gratis levering zonder verborgen kosten. 

Je krijgt standaard 100 dagen proeftijd. Bevalt het niet? Dan kun je het kussen gratis retourneren en krijg je je geld terug. Risicoloos en gratis dus.

Bovendien krijg je 10 jaar garantie op het kussen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
3.3/5 - (35 stemmen)